Trainingen Business Valuation

 

Trainingen Business Valuation

In samenwerking met Ra’quel organiseert Valor corporate finance gecertificeerde trainingen op het gebied van Business Valuation.  De 2-daagse training is bedoeld voor accountants, fiscalisten, juristen, bankiers en ondernemers. Aan de hand van een casus worden de verschillende onderdelen van een bedrijfswaardering behandeld. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de fiscale aspecten van waarderingen en bedrijfsopvolging. Wij adviseren de deelnemers een laptop met Excel mee te nemen.

 

Doel van de training:

De deelnemers is in staat om een waarderingsrapport te beoordelen, valkuilen te vermijden en een eenvoudige waardering op te stellen.

Docenten:

 • Martin Nicolai RA RV
 • Sander Schilder Fiscaal econoom RV

Individuele aanmelding

Wij werken met kleine groepen: 6 – 16 deelnemers. De 2-daagse trainingen worden gehouden in Villa De Kroon te Leeuwarden. De training levert 12 PE-punten op. De kosten van deze trainingen bedragen € 950 exclusief btw en inclusief koffie, thee, frisdranken en uitgebreide lunch. De tweede deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 25% korting.

Bij voldoende inschrijving worden in onderling overleg de trainingsdata vastgesteld. U kunt zich aanmelden met opgave van uw voorkeursweken door dit aanmeldformulier te downloaden en te mailen naar info@valorcf.nl 

Incompany training

Graag verzorgen wij voor uw organisatie trainingen op maat. De eerste drie inschrijvingen ontvangen respectievelijk 15%, 10% en 5% korting op onze toch al scherpe tarieven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen Martin Nicolai: 06 290 380 99 of per mail: info@valorcf.nl

Valor corporate finance is de onafhankelijke en deskundige adviseur bij:

Meer weten over Valor? Neem contact op met ons op via 058-2027115.

Cursus en workshop Business Valuation in het MKB

Hoe bepaalt u de waarde van uw onderneming? En hoe weet u zeker dat u als koper niet teveel betaalt? Business Valuation geeft praktische antwoorden op vragen als: hoe berekent u de juiste waarde van een bedrijf en hoe overtuigt u anderen ervan dat dit de enige juiste prijs is? Business Valuation wordt gedoceerd door deskundigen die kunnen bogen op jarenlange ervaring in het waarderen van ondernemingen. Bent u ondernemer, financier of adviseur en wilt u weten hoe u overtuigend de juiste waarde van een bedrijf berekent? Dan is deze cursus voor u onmisbaar. De casus Dorhout BV loopt als een rode draad door de cursus heen.  De cursus heeft dan ook in belangrijke mate het karakter van een workshop. Een laptop met excel is dan ook onmisbaar.

 

Na de cursus Business Valuation:

 • Kunt u de vraagprijs voor uw onderneming bepalen c.q. beoordelen
 • Kiest u een fiscaal voordelige route
 • Weet u welke fouten en valkuilen u tegen kunt komen in waarderingen.
 • Weet u hoe u verantwoord investeringsbeslissingen kunt nemen.
 • Bent u een betere sparringpartner voor uw klant of adviseur.

 

Onderwerpen:

 • Waarde en prijs
 • Businessmodel Canvas
 • Value drivers
 • Waarderingsmethoden
 • Vermogenskostenvoet
 • Vrije kasstromen
 • De fiscale aspecten van waarderen
 • Waarderen
 • Valkuilen
 • Investeringsbeslissingen

Deze onderwerpen worden behandeld aan de hand van de Casus Dorhout BV.

 

Deelnemers

De cursus Business Valuation is met name bestemd voor de directeur-aandeelhouder, financieel manager, controller, accountant, overname-advocaat, bankier en fiscalist.

Dag 1: Ontvangst 8.30 uur | Aanvang 09.00 uur | Einde 17.00 uur

 

 

Wanneer wordt waardebepaling toegepast? – Wat is het verschil tussen waarde en prijs? – Waaraan voldoet een goed waarderingsrapport? – Het verleden is geen garantie voor de toekomst maar wel een basis? – Hoe wordt de vermogenskostenvoet bepaald? – Hoe kunt u het businessmodel op één A4-tje schetsen? – Welke waarderingsmethoden worden toegepast? – Hoe stelt u goede toekomstscenario’s op? – Wat zijn de criteria waaraan een waardering op basis van geldstromen moet voldoen? – Welke knelpunten en valkuilen kunt u gedurende het waarderingsproces verwachten? – Wat is het verschil in waarderen van een BV of éénmanszaak – Welke normen en vuistregels gelden er in uw branche

 

Docent: Martin Nicolai RA RV, owner VALOR corporate finance

Dag 2: Aanvang 9.00 uur en einde 17.00 uur

 

 

De fiscale aspecten van waarderen – Hoe maakt u de onderneming fiscaal verkoopklaar? – Wat bepaalt het verschil tussen een activa/passiva- en aandelentransactie? – Hoe laag mag de verkoopprijs zijn van de fiscus bij familieoverdracht? Sander Schilder FE RV, Owner Santax

Investeringsbeslissingen –  Welke methoden kunt u gebruiken? – Hoe neemt u een verantwoord investeringsbesluit? – Casus Dorhout BV

 

Docent: Martin Nicolai RA RV

Sinds april 2012 is RA’QUEL door de NBA geaccrediteerd als PE-erkende onderwijsinstelling, om cursussen en trainingen te verzorgen in het kader van de permanente educatie. Binnen RA’QUEL hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan en deze accreditatie mocht dan ook niet ontbreken. Naast de verplichtingen in het kader van de permanente educatie is periodieke bijscholing ook van evident belang om de kwaliteit van onze en uw persoonlijke dienstverlening hoog te houden. Binnen RA’QUEL hebben wij daarom een trainingsprogramma opgezet dat naast een breed assortiment tevens gekenmerkt wordt door verdiepingstrainingen. Onze trainingen moeten bijdragen aan de kwaliteit van uw dienstverlening.

 

Trainingen

RAquel  verzorgt trainingen op het gebied van auditing en control, voor registeraccountants, registercontrollers, operational auditors en andere financiële professionals. Wij volgen hierbij de vaktechnische ontwikkelingen op de voet maar leveren trainingen die zich niet beperken tot de theorie. Praktijk is een belangrijk onderdeel van onze trainingen. Voor onze losse cursussen verwijzen wij u graag naar ons jaarprogramma. Bekijk onze trainingen.

 

Maatwerktrainingen

Naast een jaarprogramma verzorgen wij maatwerk door onze in-house trainingen. Hierbij speelt het kennisniveau van uw organisatie een belangrijk vertrekpunt voor ons. Wij leveren afgestemde maatwerktrainingen met uitdagende docenten, die kennis en ervaring hebben van uw praktijk. Wij verzorgen de maatwerktrainingen voor dagdelen, losse dagen maar ook meerdere dagen op jaarbasis en trainingen in combinatie met e-learning.

 

PE-punten

RA’QUEL is door de NBA aangemerkt als een erkende onderwijsinstelling. Dit betekent dat u uw verplichte PE-punten bij ons kunt halen door het volgen van onze trainingen.

 

Prijs

Naast het brede aanbod, de grote diversiteit in onderwerpen en de hoge kwaliteit, is de prijs tevens een goede reden om de cursussen en trainingen via RA’QUEL te volgen. Onze losse trainingen worden tegen scherpe prijzen aangeboden. De inhouse-trainingen zijn eveneens scherp geprijsd. De prijs wordt bepaald op basis van de duur van de training, de cursusopzet en de door u gewenste locatie. Wij streven naar een hoge prijs-kwaliteitverhouding.